WORKSHOPS

Natuurlijk bezoekt u de beurs primair om de nieuwste collecties te zien en bestaande en nieuwe relaties te ontmoeten. Maar in de strijd om de klant is tegenwoordig meer nodig dan het tijdig verkrijgen van informatie. Up to date kennis van o.a. ontwikkelingen, trends, innovaties, klantgedrag, online activiteiten en winkelinrichting bepalen mede of u in de nabije toekomst nog succesvol zult zijn in de tuinmeubelbusiness.

Om u als gewaardeerd bezoeker van de beurs daarbij te helpen, organiseren we zeer praktijkgerichte workshops. Kort, bondig, krachtig en richtinggevend. En geheel gratis!

De workshops worden tijdens de beursuren gehouden. U kunt uit onderstaande onderwerpen kiezen.

Succesvol verkopen in de winkel

 • Uw klanten worden merkbaar begroet en voelen zich welkom
 • Uw medewerkers stellen vragen en luisteren
 • Uw medewerkers gaan behoeftegericht te werk in plaats van productgericht
 • Uw medewerkers brengen op prettige wijze aanvullende producten onder de aandacht (cross- en upselling)
 • Uw klanten komen graag weer terug in uw winkel (vervolgbezoeken)

Workshopleider

Jan-Willem Seip, Vendicum

Jan-Willem Seip (1968) is Oefenmeester in Klantcontact. Zijn motto is “Verkopen is mensenwerk”. Dit laat hij retailondernemers en winkelpersoneel ook ervaren: met aanstekelijk enthousiasme écht contact en chemie bij een ander laten ontstaan zodat er uiteindelijk meer gekocht wordt door klanten.

Datum/tijd: maandag 18 juni, 11.30-12.15

Voertaal: Nederlands

 

CALEIDOSCOPE, stijlinspiratie voor de komende jaren

 • Trends, kleuren, stijlen, vormen
  In deze trendpresentatie neemt Reina Albinus u mee van omgevingsfactoren en nieuwsfeiten naar haar visie op langlopende trends en de mogelijkheden die deze bieden voor de tuinmeubelbranche. Vanuit een perspectief van productdesign en retail zullen veel inspirerende voorbeelden langskomen.

Workshopleider

Reina Albinus, Tuincomfort

Als grondlegster van de Branchevereniging B3 en al 25 jaar “besmet met het tuinmeubelvirus”, heeft Reina Albinus een enorme kennis over tuinmeubelen vergaard. Voor hét vakblad van de tuinmeubelbranche: TUINCOMFORT, struint zij internationale vakbeurzen af, gaat geen collectie haar ongezien voorbij en wint zij naamsbekendheid door haar scherpe pen en gevoel voor trends. Met TUINCOMFORT als podium laat zij gangbare collecties de revue passeren en krijgen noviteiten en kleurontwikkelingen ook volop de ruimte.

Datum/tijd: dinsdag 19 juni, 11.30-12.15

Voertaal: Nederlands

 

Social media voor mijn winkel

 • Social media trends anno 2018
 • Facebook zakelijk inzetten; nieuwe kansen!
 • Ken het Facebook Algoritme en krijg bereik!
 • Meer likes op Instagram en Facebook
 • Instagram is booming! Start vandaag nog!
 • Hoe kom je aan ideeën om te posten?

Workshopleider

Leon Tindemans, TTM Communicatie

Leon Tindemans is eigenaar van TTM Commincatie  en social media/internet expert. TTM Communicatie is een full service marketing- en communicatiebureau dat gespecialiseerd is  social media. TTM ontwikkelt strategieën, geeft trainingen, coacht ondernemers en verzorgt de social media voor  klanten.

Datum/tijd: maandag 18 juni, 13.00-13.45

Voertaal: Nederlands

 

Een onvergetelijke winkelbeleving


Winkelbeleving is een belangrijke tool om de consument te benaderen, te inspireren en om er voorte zorgen dat producten worden verkocht om daardoor een hoge doorverkoop snelheid te realiseren. Dit proces start al voordat ze ook maar een stap in een winkel hebben gezet. Deze workshop biedt inspiratie hoe winkelbeleving kan worden gecreëerd tijdens het shopping moment op de fysieke winkelvloer.

Workshopleider

Yvonne Wouda, Verlokking Trainingen

Een grote passie voor het trainersvak en het geloof in het menselijke potentieel vormen voor mij elke dag de leidraad van Verlokking Trainingen. De naam Verlokking staat voor ‘verleiding’, met de overtuiging dat er naast een concreet doel, je uitgedaagd en verleid moet worden in het leerproces.

 

Datum/tijd: dinsdag 19 juni, 13.00-13.45

Voertaal: Nederlands