Design Award 2025

 

Jaarlijkse toekenning

Beursorganisator DOFAS kent jaarlijks de Design Award toe aan een exposant met een verrassend tuinmeubelontwerp.

Hoe verloopt de procedure?

Bezoekers van de beurs kunnen een stem uitbrengen op hun favoriete ontwerp. Deze ontwerpen staan tentoongesteld in de Design Experience Area gedurende de beursdagen. Stemmen kan alleen ter plaatse door het inleveren van een stemformulier. Alleen bezoekers op maandag 27 mei kunnen hun stem uitbrengen.

Hoe wordt de winnaar bepaald?

Het ontwerp met de meeste publieksstemmen zal voor 50% meetellen bij de bepaling van de uiteindelijk winnaar door een deskundige vakjury.

De jury

Reina Albinus
Reina (voorzitter) is met haar 30+ ervaring als redacteur van het vakblad Tuincomfort geen onbekende in de branche.

Ed van Engelen
Ed ontwerpt al jarenlang tuinmeubelen voor diverse merken. Zijn werken staan op tal van winkelvloeren.

Hans Daalder
Hans is interieurontwerper van origine, maar legt zich steeds meer toe op tuinmeubelcollecties voor internationale merken.

Maarten Olden
Maarten is designer in optima forma en ontwerpt tevens tijdloze tuinmeubelen.

Eén winnaar

De winnaar ontvangt de Design Award 2025. Er zijn geen prijzen voor een tweede en derde plaats. In 2015 werd de award gewonnen door Suns. In 2016 werd 4SO onderscheiden met deze award. De winnaar in 2017 was Madison. In 2018 was Cosi de winnaar. In 2019 en 2022 werd de award uitgereikt aan  Four Seasons Outdoor (4SO). In 2020 en 2021 vond Garden Preview niet plaats i.v.m. Covid. De winnaar van de Design Award 2024 was DS MEUBEL

Winnaar Design Award 2025: 4 Seasons Outdoor.

Wanneer wordt de award uitgereikt?

De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens de awarduitreiking op maandag 27 mei tussen 17.00 en 17.30 uur.

Innovation Award 2025

 

Jaarlijkse toekenning

Beursorganisator DOFAS kent voor de tweede maal de Innovation Award toe naar aanleiding van het toenemend aantal verzoeken of er tijdens de beurs nog meer aandacht besteed kan worden aan innovatie. Daarom is er naast de Design Award de jaarlijkse Innovation Award in het leven geroepen. Deze zal worden toegekend aan een exposant die het meest innovatieve product zal tonen tijdens de beurs.

De jury

Reina Albinus
Reina (voorzitter jury) is met haar 30+ ervaring als redacteur van het vakblad Tuincomfort geen onbekende in de branche.

Sjoerd van Wijk
Sjoerd is industrieel ontwerper bij ontwerpbureau Product Design Studios. Hij is gespecialiseerd in conceptontwikkeling en engineering. Hij werkt aan een grote verscheidenheid aan projecten zoals Industriële behuizingen, avontuurlijke speeltuinen en consumentenproducten.

Pjotr Goessen
Pjotr Design Studio is een onafhankelijk en zelfstandig ontwerpbureau. Sinds 2005 houdt het zich bezig met het ontwerpen, uitwerken, adviseren en begeleiden van product-, grafische- en in- & exterieur projecten.

Eén winnaar

De winnaar ontvangt de Innovation Award 2025. Er zijn geen prijzen voor een tweede en derde plaats.

Wanneer werd de award uitgereikt?

De winnaar werd bekend gemaakt tijdens de awarduitreiking op maandag 27 mei tussen 17.00 en 17.30 uur.

Wie waren de winnaars van de Innovation Award?

Winnaar van de Innovation Award 2024 was CADAC
Winnaar Innovation Award 2025: Astoral – OPTCO Home & Garden

 

DOFAS Pluim 2024

 

Jaarlijkse toekenning

DOFAS reikt sinds 2017 jaarlijks de ‘Pluim’ uit. Deze prijs is ingesteld voor de onderneming die een bijzondere prestatie heeft geleverd in tuinmeubelland.

Hoe verloopt de procedure?

Er worden drie bedrijven genomineerd door het DOFAS bestuur.

De genomineerden

Dutch Garden
Gerrits Tuinmeubelen
Prenuptia

Hoe wordt de winnaar bepaald?

Een vakkundige vakjury bepaalt de uiteindelijke winnaar.

Een winnaar

De winnaar ontvangt de DOFAS Pluim 2024. Er zijn geen prijzen voor een tweede en derde plaats. In 2017 werd de Pluim uitgereikt aan Loungeset.nl. in 2018 was Buitenhof Tuinmeubelen de winnaar. In 2019 ging de award naar Spork Tuinmeubelen. De winnaar in 2022 was Timmermans tuinmeubelen. De Dofas Pluim 2023 werd uitgereikt aan Buitenhof Tuinmeubelen.

Winnaar DOFAS PLUIM 2024: Gerrits Tuinmeubelen.

Wanneer wordt de DOFAS Pluim uitgereikt?

De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens de uitreiking van de diverse awards op maandag 27 mei tussen 17.00 en 17.30 uur.